Bez kategorii

Posiłki gotowe


„Fate” – Gotowy posiłek s
Zmiany w otoczeniu rynkowym i normalizacja zapobiegania epidemii od czasu narodzin COVID-19 przyniosły nowe zmiany w nawykach życiowych i zachowaniach konsumpcyjnych ludzi. Ludzie coraz bardziej przyzwyczajają się do wygodnych sposobów robienia zakupów i zróżnicowanych form produktów. Jednocześnie będą zwracać większą uwagę na zdrowie i bezpieczeństwo diety oraz wysokiej jakości domowe doświadczenia życiowe. Dane

pokazują, że podczas Święta Wiosny w 2020 r. wielkość sprzedaży gotowych dań w tmall wzrosła o 1683% rok do roku.

Zmiany w mediach i kanałach ułatwiły również promocję naczyń prefabrykowanych. Nowe media, takie jak transmisje na żywo i krótkie wideo, mogą skutecznie i dokładnie docierać do użytkowników. Odsetek kanałów e-commerce, kanałów ruchu prywatnego i nowych kanałów o2o w kanałach sprzedaży gotowych posiłków gwałtownie wzrósł, a wiele nowoczesnych marek decyduje się na tworzenie marek online, aby zmniejszyć inwestycje w koszty offline.

Według DingDong ponad 70% użytkowników kupujących gotowe posiłki ma 35 lat. Dane HEMA fresh pokazują również, że 54% konsumentów „po 95 roku życia” często kupuje składniki do samodzielnego gotowania. Wśród nich gotowe potrawy są jednym z ich ulubionych towarów, a odsetek zakupów jest dwukrotnie wyższy niż w przypadku osób „po 65 roku życia”.

„Niezwykle silna siła konsumpcyjna pojedynczych grup utworzyła rynek konsumpcji na poziomie bilionów i ten trend jest nieodwracalny”. Najnowsze dane pokazują, że populacja Chin osiągnęła 260 milionów, z czego ponad 70 milionów dorosłych mieszka samotnie, co również zwiększa możliwości rynku gotowych dań.

Kuchnia centralna – rdzeń branży dań gotowych
Kuchnia centralna ma dystrybuować naczynia za pomocą chłodni, a wszystkie sklepy bezpośrednie wdrażają ujednolicone zaopatrzenie i dystrybucję. Centralna kuchnia zajmuje ogromne pomieszczenie operacyjne. Za wszystkie powiązania, takie jak zakupy, przetwarzanie materiałów spożywczych i przypraw, wyznaczono specjalny personel. Półprodukty i dostosowane przyprawy transportowane są do filii w jednolity sposób w określonym czasie.

Centralny tryb pracy kuchni to nowoczesny, ustandaryzowany, ustandaryzowany, cyfrowy, uprzemysłowiony, naukowy i wydajny tryb pracy nowoczesnego cateringu. To także biznesowa forma nowoczesnego cateringu. Wpisuje się w nurt rozwojowy industrializacji i modernizacji gastronomii i zapewnia szeroką przestrzeń rynkową dla rozwoju branży dań gotowych. Można powiedzieć, że jest to najbardziej zaawansowany tryb współczesnego cateringu. Realizuje standaryzację, skalę, intensyfikację i informatyzację produkcji żywności poprzez ujednolicone zaopatrzenie, przetwarzanie i dystrybucję surowców spożywczych oraz automatyczną pracę urządzeń.

Gotowa maszyna pakująca w torebki — klucz do poprawy wydajności
Z powyższego opisu widać, że dwa pierwsze ogniwa w produkcji kuchni centralnej są silnie manualne, a tylko ostatnie ogniwo pakujące jest silnie zmechanizowane, co jest również kluczem do poprawy wydajności produkcji i oszczędności kosztów wśród przedsiębiorstw. Dlatego dla przedsiębiorstw niezbędna jest maszyna pakująca o wysokiej wydajności, stabilności i mniejszej liczbie wadliwości.

Precyzyjna wypukła struktura energetyczna oraz system nieprzerwanego tankowania sprawiają, że nasza maszyna jest bardziej stabilna, a wszystkie modele nadają się do pakowania gotowego posiłku. Oprócz pakowania próżniowego i bezpróżniowego, różne rodzaje materiałów opakowaniowych, wielkość opakowania i prędkość pakowania… W echomachinery można znaleźć najbardziej odpowiednią maszynę pakującą do swoich produktów.

Pakowanie gotowych posiłków dzieli się głównie na sześć etapów (pakowanie próżniowe ma osiem etapów): ładowanie worka, drukowanie daty produkcji, otwieranie worka, napełnianie (w zależności od różnicy między materiałami są dwa lub trzy razy napełniania), przełączanie, czyszczenie i uszczelnianie.

名瑞机械 to nasza chińska nazwa

Części naszej gotowej maszyny do wylewania i pakowania próżniowego w kontakcie z materiałami lub workami do pakowania są przetwarzane ze stali nierdzewnej 304 lub innych materiałów, które spełniają wymagania higieny żywności, spełniają standardy higieniczne maszyn do przetwarzania żywności oraz zapewniają higienę i bezpieczeństwo produkcji żywności.

Ekran dotykowy sterowany przez maszynę przyjmuje niemiecki sterownik PLC firmy Siemens i elektryczny system sterowania pod, który jest łatwy w obsłudze i przyjazny interfejs człowiek-maszyna. I nie jest szczelny, gdy nie jest zaślepiony, więc niewypełnioną torbę można poddać recyklingowi, aby zmniejszyć ilość odpadów.

Wnęka próżniowa maszyny do pakowania próżniowego podającej worki jest rzeźbiona i frezowana z aluminium lotniczego w komputerowym centrum przetwarzania, aby zapewnić szczelność i trwałość produktu.

W obliczu różnych materiałów jesteśmy wyposażeni w różne urządzenia napełniające do wyboru przez klientów.

Czy to C, czy B, gotowy posiłek to bez wątpienia „duży rynek”, a „next big thing” kategorii FMCG jest w pełni zasłużony. Tendencja do gotowych dań musi dążyć do wyższej jakości, a jakość jest wysoce deterministyczna.

Dbałość konsumentów o bezpieczeństwo żywności, poprawa sieci łańcucha chłodniczego i poprawa poziomu badań i rozwoju żywności nieuchronnie wymagają od przedsiębiorstw wyboru bardziej stabilnych, wydajnych i bezpiecznych maszyn pakujących, aby dostosować się do koncepcji konsumpcji współczesnych młodych ludzi i trendu konsumpcji rynek.

Leave a Reply