Dodanie korka do standardowego opakowania typu doypack, oprócz innowacyjnej estetyki całkowicie zmienia jego funkcje i możliwości. Jest to idealne rozwiązanie w przypadku produktów, gdzie nie jesteśmy w stanie jednorazowo zużyć całej pojemności torebki.
Doypack to nowoczesne, miękkie opakowanie dla produktów spożywczych lub chemicznych używanych w gospodarstwie domowym,. Klienci chętnie sięgają po doypacki, są bowiem lżejsze i tańsze od tradycyjnych opakowań kartonowych lub plastikowych, a ponadto bardzo wygodne i bezpieczne w transporcie. Świetnie nadają się do pakowania sosów takich jak majonez czy ketchup, również dobrze można je wypełniać środkiem do mycia naczyń lub mydłem w płynie. Ze względu na ich podwójną funkcję – opakowania standardowego i uzupełniającego – doypacki możemy uznać za opakowanie przyszłości.
Dodanie korka do standardowego opakowania typu doypack, oprócz innowacyjnej estetyki całkowicie zmienia jego funkcje i możliwości. Jest to idealne rozwiązanie w przypadku produktów, gdzie nie jesteśmy w stanie jednorazowo zużyć całej pojemności torebki. Korek z nakrętką umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania a oprócz tego ułatwia ułatwia wydobywanie produktu z doypacka.
W ten rodzaj torebki można zapakować zarówno produkty spożywcze takie jak: soki, sosy, dresingi, polewy jak również produkty kosmetyczne lub chemii gospodarczej: płyny do płukania, płyn do mycia naczyń, mydło w płynie lub szampon i wiele innych.