Bez kategorii

Jak korzystać z stacjonarnej pakowarki próżniowej

Biurkowa maszyna do pakowania próżniowego jest rodzajem urządzenia do pakowania próżniowego, z którego zwykle korzysta każdy. Pakowanie próżniowe jest wkładane do worka pakowanego przedmiotu przez dyszę ssącą, usuwa powietrze, wychodzi z dyszy ssącej, a następnie kończy uszczelnianie . Jak więc korzystać z stacjonarnej maszyny do pakowania próżniowego?

 Proces roboczy maszyny do pakowania próżniowego:

 1. Próżnia: komora próżniowa jest zamknięta, pompa próżniowa pracuje, komora próżniowa zaczyna próżniować, w tym samym czasie worek jest odkurzany, wskazówka wakuometru podnosi się, osiąga znamionowe podciśnienie (sterowane przez przekaźnik czasowy ISJ ) pompa próżniowa przestaje działać, a podciśnienie zatrzymuje się. Podczas pracy w próżni dwupozycyjny trójdrogowy zawór elektromagnetyczny IDT uszczelnia na gorąco próżnię komory powietrznej, a rama prasy pozostaje na swoim miejscu.

 2. Zgrzewanie: IDT jest wyłączone, atmosfera zewnętrzna wchodzi do komory powietrznej zgrzewanej przez górny wlot powietrza, a różnica ciśnień między komorą próżniową a komorą powietrzną zgrzewaną służy do nadmuchiwania i rozszerzania komory powietrznej zgrzewanej do zrobić górną i dolną ramę prasy termicznej. Przesunąć i nacisnąć otwór worka; w tym samym czasie transformator zgrzewający działa, aby rozpocząć zgrzewanie; w tym samym czasie działa przekaźnik czasowy 2SJ, kilka sekund później ciepło- końcówki uszczelniające.

 3. Powrót powietrza: Dwupozycyjny dwukierunkowy zawór elektromagnetyczny 2DT jest otwarty, atmosfera dostaje się do komory próżniowej, wskaźnik próżniomierza powraca do zera, rama prasy termicznej jest resetowana przez sprężynę powrotną, a komora próżniowa jest otwierany.

 4. Cyrkulacja: przenieść powyższą komorę próżniową do innej komory próżniowej czyli wejść w kolejny proces roboczy, lewa i prawa komora pracują naprzemiennie, cyklicznie.

 Szczegółowe wprowadzenie do maszyny do pakowania próżniowego

 1. Pakowarka próżniowa umieszczana jest w woreczku zapakowanego materiału przez dyszę ssącą, usuwa powietrze, wychodzi z dyszy ssącej, a następnie kończy zgrzewanie.

 2. Przy wyborze pakowarki próżniowej należy zwrócić uwagę. Wybierając maszynę do pakowania próżniowego, nie należy po prostu wybierać modeli na podstawie modeli. Mówiąc prościej: ponieważ żywność (opakowanie) wyprodukowane przez każdego użytkownika nie jest takie samo, wielkość opakowania jest inna.

 3. Prognozowanie perspektyw rozwoju maszyn pakujących. Obecnie większość przedsiębiorstw zajmujących się pakowaniem żywności w moim kraju to małe przedsiębiorstwa. Jedną z głównych cech jest „małe, ale kompletne”. Jednocześnie są one tanie i stosunkowo niskie. -koszt procesów produkcyjnych, które ignorują wymagania rozwoju przemysłu. W przypadku produktów mechanicznych, które są wycofane i łatwe w produkcji, około jedna czwarta przedsiębiorstw w branży ma niską powtarzalną produkcję. To ogromne marnotrawstwo zasobów, powodujące zamieszanie na rynku maszyn pakujących i utrudniające rozwój branży.

 Jakie są cechy i zalety maszyny do pakowania próżniowego?

 1. Maszyna do pakowania próżniowego może usunąć część powietrza (tlenu) w pojemniku do pakowania, co może skutecznie zapobiegać zepsuciu się żywności.

 2. Stosowanie materiałów opakowaniowych o doskonałych właściwościach barierowych (szczelność powietrzna) oraz ścisłej technologii uszczelniania i wymaganiach może skutecznie zapobiegać wymianie zawartości opakowania, co pozwala uniknąć utraty wagi i smaku żywności oraz zapobiega wtórnemu zanieczyszczeniu.

 3. Gaz wewnątrz pojemnika do pakowania próżniowego został wyeliminowany, przyspieszając przenoszenie ciepła, co może nie tylko poprawić skuteczność sterylizacji termicznej, ale także zapobiec pęknięciu pojemnika do pakowania w wyniku rozprężania się gazu podczas sterylizacji termicznej.

 Zalety niestandardowej maszyny do pakowania próżniowego

 1. Dłuższy rozmiar: komora próżniowa pakowarki próżniowej ma charakterystykę ograniczonego rozmiaru.Dla dłuższych produktów długość pakowania pakowarki próżniowej należy wydłużyć w zależności od długości produktu, który ma dostosować się do dłuższe produkty umieszczone w komorze próżniowej.

 2. Wyższe produkty: Wyższe produkty muszą podnosić lub opuszczać komorę próżniową maszyny do pakowania próżniowego, aby można było umieścić produkt w komorze próżniowej bez wpływu na pakowanie próżniowe.

 3. Pakowanie próżniowe produktów w formach specjalnych: formy specjalne dotyczą płynów, proszków, zawiesin itp. Obecnie istnieje wiele produktów specjalnych, które są pakowane w opakowania próżniowe proszków, zwłaszcza produktów chemicznych, dodatków do żywności, proszków jadalnych i inne produkty.Wymaga to szybkości zasysania maszyny do pakowania próżniowego i efektu filtrującego maszyny do pakowania próżniowego, aby osiągnąć efekt pakowania próżniowego bez wpływu na utratę produktów i uszkodzenie proszku do pakowarki próżniowej, zwłaszcza proszków chemicznych .

 4. Jest również to, czy trzeba go napompować. Dotyczy to głównie produktów delikatnych. Napompowanie produktu po odkurzaniu pomaga upewnić się, że nasze produkty nie są kruche. Należy to skonfigurować osobno, więc klienci muszą komunikować się w z góry przy wyborze.

 Jak korzystać z stacjonarnej pakowarki próżniowej? Powyższa jest wiedza na temat korzystania z maszyny do pakowania próżniowego, wprowadzona przez redaktora Changsha Bondele. Nie wiem, czy po przeczytaniu masz nowe zrozumienie i zrozumienie korzystania z maszyny do pakowania próżniowego.

Leave a Reply